Sivut

lauantai 29. elokuuta 2009

Kuulumisia

Kiitos kysymästä, Uunolle kuuluu oikein hyvää.
Kaiken suloisuutensa lisäksi tuo pieni maukuja osaa olla myös varsinainen riiviö.

Aamuisin Uuno aloittaa jo hyvissä ajoin ennen kellonsoittoa riehumisen, härkkii koiria, juoksee hullua rallia pitkin kämppää niin että itse joutuu piiloutumaan peiton alle ettei saa kynsistä pikku herran säntäillessä päältä. Lähes joka aamu on Uuno saanut lopulta porttikiellon makkariin jotta saisi edes muutaman minuutin nukkua ilman koiran murinaa ja kissan kynsiä. Tästä eteenpäin ei yksikään nelijalkainen tule yöksi makkarin puolelle.

Nirsoherrakin joutui myös myöntymään syömään muutakin kuin almon herkkuja ja raksuja, kun ei muutamaan päivään kuppiin ilmestynytkään niitä lemppareita, pelkkiä tylsiä märkäruokia vaan, eikä yhtään raksua. Pariin päivään ei Uuno suostunut syömään mitään, nuoli vain kastikkeet märkäruuasta ja jätti loput kuppiin kuivumaan, kunnes tuli se hetki kun herra tajusi että nälkähän tässä touhussa tulee, ja sen jälkeen onkin kadonnyt kaikki mitä kuppiin pistetään. Eilen sai jo raksujakin ja raksukippo tyhjeni ennätys vauhtia, ihan kuin olisi kidutettu monta viikkoa ilman mitään ruokaa.

Uuno on myös syömisen lisäksi oppinut hyppäämään keittiön työtasolle, hellalle ja tiskipöydälle, ja sekös ärsyttää. Mies kun ei tykkää että kissa pomppii pöydillä joten aikas äkkilähtöjä kera vesisuihkun Uuno herra saa kun se pöydältä yllätetään. Vielä ei ole onneksi polttanut tassujaan hellalla taikka rikkonut pudottamalla mitään pöydällä ollutta. Ainoastaan mieheltä saamani ruusut sai tuntuman pienen puutarhurin hampaista.

Arvatkaapas millä maalarin kissa leikkii, no tietysti pensselillä, Uuno on kyllä sellainen pikkurosvo, tyhjensin repusta työvaatteita kun Uuno huomasi repussa olevat pensselit, "äkkiä kiinni pensselin karvoista ja menoksi ennen kuin tuo ilkeä palvelija nappaa sen pois".


Uuno tahtoo myös muistuttaa kuinka tärkeää on muistaa pestä kädet/tassut/käpälät näin possunuhan uhatessa.

3 kommenttia:

  1. Jestas mikä riiviö. Mutta kyllä se siitä onneksi muuttuu. Meilläkin Hastuli harrasti pentuna: kello viideltä aamulla (tasan) tuli tassut kynnet edellä peiton alle jalkoihin. Kaikkea yritettiin, mm. sulkea kissa yöksi vessaan, mutta loppujen lopuksi herrasta tuli halinalle vasta, kun sai toisen kissan seuraksi.

    VastaaPoista
  2. Hih, kyllä ne kissat ovat sitten ihania ;) Meillä alusta alkaen Suvi on ollut suljettuna makkarista ulos - ihan siksi että mies haluaa nukkua kellonsoittoon saakka. Siinä saakin sitten taiteilla yöllä vessaan mennessään, ettei hyrisevä ja hyökkivä karvaohjus pääse makkarin puolelle...

    VastaaPoista
  3. Meillä oli kanssa aikoinaan aamuöisin konsertteja ja juoksemista pitkin taloa, mutta nyt kesällä on touhunnut päivisin aina niin paljon että öisin nukuttaa (ainakin siihen saakka kun aurinko nousee...). Ihana tuo tassujenputsauskuva!

    VastaaPoista