Sivut

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Aktivoidutaanko?

Mitä meillä touhutaan?
Jottei kissojen elämä ihan tylsäksi, pelkäksi makoiluksi ja syömiseksi, menisi on niille pakko keksiä jotain touhuamista ennen kuin ne itse keksivät jotain ei niin sallittua tekemistä.

Jotta pojilla olisi mahdollisuus toteuttaa kissamaisia touhujaan niin tässä muutamia esimerkkejä kuinka se meillä onnistuu.

Kiipeily ja kynsiminen hoituu tolpassa,


tolpasta pääsee tasapainoilemaan katonrajaan liukuoven kiskojen edessä olevan "laudan" päälle


ja pomppiminen onnistuu keittiön hyllyillä.


Lisäksi parvekkeen verkossa nuo tuppaa välillä roikkumaan.


Ja muutenkin parvekkeelta pojat katselevat mitä tuolla metsässä tapahtuu, pikkulintuja ja oravia tuossa pyörii ja niiden touhujen seuraaminen onkin pojille kuin telkkaria katselisi.


Parhaita juttuja poikien mielestä on kaikki namien etsintä jutut, saa pojat tehdä vähän jotain ruokanssa eteen. Pojat ei saa ikinä raksuja kuppiin vaan ne joko pistetään jonku jutun sisälle, tai kylvetään pitkin olohuoneen karvamattoa. Siinäpä on hetkeksi touhua, ja mielenkiintoista sellaista koska palkkaa satelee touhutessa.

Nameja kaivellaan esim. kanamunakennon sisältä,


pullosta,


ja vesikupista.


Leikkiminen on myös hyvä tapa aktivoida poikia.
Meillä ihan lempparileikki on punaisen pisteen metsästys, elikkäs laaserin perässä juoksentelu ja kiipeily.


Oivan lempparileluja on ehdottomasti kaikki onkilelut joiden perään tuo jaksaa hyppiä ja pomppia vaikka kuinka ja pitkään.


Toki myös muut lelut on iha jees, mutta ne ei jaksa kiinnostaa kuin pienen hetken.

Ulkoilu on myös mukavaa puuhaa, kissat pääsee tutkimaan ja nuuskuttelemaan uusia juttuja sekä kiipeilemään puihin ja kivien päälle.


Mutta kyllä se ihan paras tapa saada kissaan vähän liikettä on kaveri, jonka kanssa voi painia.


Kuis teillä muilla aktivoidutaan?

2 kommenttia:

  1. Täytyykin koittaa tuota raksujen piilottelua yöksi, jotta Suvilla olisi jotain touhuttavaa. Päivällä lienee turha yrittää, tulee tuo isompi nelijalkainen ja vie namit ja lelut. Ruokakupin se antaa olla rauhassa (paitsi jos on ihan hirrrveä nälkä ja ihmisten silmä välttää), mutta auta armias jos lattialle on eksynyt kissanraksu tai pari, ne pitää heti imuroida.

    VastaaPoista
  2. Vautsi mitkä viihdekeskukset teillä on! Täälläkin kyllä tuo oma veikka on aina paras liikuttaja.

    Meillä ennen piiloteltiin herkkuja tarkoitusta varten ostettuun virikepalloon. Sittemmin nappulamerkki vaihtui ja nyt nappulat on sen muotoisia, etteivät vaan tule sieltä rei'istä ulos, vaikka miten hölskyttäisi tai vääntäisi. Pitääkin koettaa vaikka tuota munakennoa, jos se toimisi vähän paremmin.

    VastaaPoista